Прогрес

Вчені встановили приналежність останків, знайдених в XIX столітті

Вченим стало відомо, кому належали рештки, замуровані в стіну церкви у Великій Британії. Там лежала 20-річна свята.

Команда фахівців із реконструкції з’ясувала, кому належать рештки, які були виявлені в стіні однієї з британських церков. Кістки були знайдені ще в XIX столітті під час реставрації храму, пише Live Science.

Експерти вважають, що в стіну замурували святу Енсвіду — онуку першого християнського монарха в Англії Етельберта I, короля королівства Кент.

Рештки в стіні церкви Святої Марії та Святого Евсвіта у Фолькстоні виявили ще в середині XIX століття.

«Ми відразу зрозуміли, що це останки молодої особи. Трохи пізніше детальний аналіз показав, що це дівчина, чий вік на момент смерті ледь досяг 20 років», — розповіли фахівці.

Енсвіда народилася близько 614 року н. е. На її прохання батько, король Ідбальд, побудував їй монастир у Фолькстоні, і вона в 16 років приєдналася до першого жіночого монастиря в Англії.

Історики вважають, що оскільки дівчина була засновницею монастиря і входила в Кентську королівську сім’ю, то після смерті Енсвіду визнали святою.

Як повідомлялося раніше, біля Верховної Ради знайшли людські останки. Співробітники комунальної служби натрапили на людські кістки, коли викорчовували пень у Маріїнському парку.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net