Здоров’я

Вчені встановили щоденну корисну порцію молочних продуктів

Це знизить ризик розвитку гіпертонії, діабету і ожиріння.

Об’єднана група вчених з різних країн світу в ході великомасштабного дослідження з’ясувала, що постійне споживання свіжих молочних продуктів значно знижує ризик розвитку підвищеного кров’яного тиску, діабету і ожиріння. Щоб отримати максимальну користь від молочки, потрібно з’їдати всього дві порції будь-яких цільномолочних продуктів на день, інформує Ukr.Media.

Розмір однієї порції для різних продуктів: чашка молока (240 мл), шматочок сиру (15-28 грамів), ¾ або одна повна чашка натурального йогурту (180-240 мл), пів чашки сиру (120 грамів) і чайна ложка вершкового масла (5 грамів).

Учасниками дослідження виступили в цілому 147 812 чоловік у віці від 35 до 70 років з 21 країни (серед яких як розвинені — Швеція, Канада, так і що розвиваються: Бангладеш, Колумбія, Іран тощо). Кожен з учасників періодично надавав дані про зміни свого здоров’я у середньому протягом 9,1 року. Також добровольці звітували про те, що вони їдять.

Першим ділом: позитивний вплив на здоров’я надають саме цільні, не знежирені молочні продукти. Також можна споживати і ті й інші разом — це теж корисно. Однак, якщо у ваш раціон входить тільки молочка зі штучно зниженим вмістом жиру, користь для серця і метаболізму виявиться нульова.

Кращий варіант, який можна радити кожному (крім людей з непереносимістю лактози і веганів), це споживати в середньому дві порції молочних продуктів в день — тоді ризик розвитку гіпертонії і діабету знижується на 11-12%. Можна їсти і трохи більше, але ефект від збільшення вже буде менший. Споживання трьох порцій молочки в день дозволить знизити ризик на 13-14%.

Вчені сподіваються, що їх дослідження допоможе людям грамотно підходити до вибору харчових продуктів на щодня. Серйозних захворювань можна уникнути, просто відкоригувавши свій раціон і харчуючись при цьому смачно і відносно дешево (на жаль, натуральні молочні продукти зараз мало хто зможе віднести до категорії дешевих, однак вони все одно обійдуться дешевше розкручених маркетологами суперфудів та інших чудо-продуктів).

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net