Прогрес

Вчені з Ізраїлю з’ясували, як отримати корисну енергію від рослин

Відкриття було зроблено за допомогою мікроскопічних водоростей.

Ізраїльські вчені стверджують, що вони виробили водень з рослин, що, як вони сподіваються, в кінцевому підсумку може призвести до використання рослинності для виробництва електроенергії, інформує Ukr.Media.

Це відкриття було зроблено за допомогою мікроскопічних водоростей, в ході досліджень, проведених в лабораторії Тель-Авівського університету.

Водень з рослин

«Щоб з’єднати пристрій з електрикою, потрібно просто підключитися до точки електропостачання». У випадку з рослиною, ми не знали, де підключити», — сказав Іфтач Якобі, який очолює лабораторію відновлюваних джерел енергії університету.

«Ми не знали, чи це спрацює, але вірили, що у нього є потенціал», — сказав Якобі під час відвідування лабораторії.

Результати дослідження — спільного проєкту з Кевіном Реддінгом з Університету Аризони — були опубліковані у квітні.

«З того моменту, як ми знайшли, як використовувати рослини для виробництва джерела енергії, варіанти були відкриті», — сказав Якобі.

Дослідження, які зароджуються, показують, що у рослин є потенціал для виробництва електроенергії, сказав він, попереджаючи при цьому, що світу потрібно буде до 20 років, щоб отримати вигоду з отриманих результатів.

«Є багато речей, які ми можемо розглядати, завдяки результатам наших досліджень». Майбутнє покаже нам, що з цього вийде», — сказав він.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net