Здоров’я

Вчені з різних країн назвали факти про користь шоколаду

Чи корисний шоколад для нашого організму?

Шведське видання опублікувало вісім фактів, які говорять про користь шоколаду, інформує Ukr.Media.

Видання зібрало кілька досліджень вчених, які проводились у різних країнах. Першим фактом є те, що шоколад допомагає в засвоєнні кисню за рахунок вмісту в ньому флавоноїдів (антиоксидантів).

Дослідження Міжнародного спортивного товариства показало, що антиоксиданти в шоколаді збільшують кількість нітритів в організмі, а це своєю чергою сприяє розвитку витривалості.

Також дослідники з’ясували, що шоколад є постачальником корисних речовин — продукт з високим вмістом какао містить багато вітамінів і мінералів, серед яких кальцій, залізо, магній і цинк.

Видання німецьких вчених повідомляє, що темний шоколад корисний для шкіри. Антиоксиданти в ньому можуть стати перешкодою для ультрафіолетового випромінювання.

Ще один факт на користь шоколаду — він підвищує настрій. Любителі скуштувати цей солодкий продукт, менше схильні до стресів.

Вчені з Австралії виявили, що шоколад стимулює роботу мозку. Він позитивно впливає на поліпшення пам’яті, підвищення концентрації та здатності вирішувати складні завдання.

Шоколаду приписують і здатність зміцнювати серцево-судинну систему. Багато вчених сходяться на думці, що чорний шоколад може вберегти людину від розвитку захворювань серця.

Австралійські ж експерти провели дослідження, в якому з’ясувалося, що щоденне вживання порції чорного шоколаду зменшує ризик серцевого нападу.

Ще одну користь для здоров’я від шоколаду виявили вчені з Єльського університету. Вони впевнені, що теобромін, що входить до складу солодкого продукту, допомагає підтримувати нормальний тиск.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net