Men's & Women's

Вчені з’ясували, чи може «свято живота» обійтися без наслідків для талії

Встановлено, як часто можна об’їдатися і не товстіти.

Всі ми іноді любимо влаштувати собі свято живота, з’їдаючи значно більше своєї норми калорій. Здається, що таке переїдання, доведеться годинами відпрацьовувати в тренажерному залі. Але нове дослідження вчених з університету Бата (Великобританія) показало, що ви не розтовстієте, якщо дозволите собі разок наїстися до відвалу, інформує Ukr.Media.

У дослідженні брали участь молоді здорові чоловіки від 22 до 37 років, які з’їдали значно більше піци, ніж зазвичай. Вони спожили більше 3000 калорій за одне приймання їжі, збільшивши свою стандартну добову калорійність.

Було виявлено, що таке переїдання лише незначно вплинуло на основні метаболічні показники піддослідних. У чоловіків збільшився рівень інсуліну і гормонів, які відповідають за відчуття ситості, але не було різкого стрибка цукру та ліпідів в крові — вони залишилися в межах норми. Єдиним мінусом свята живота виявилися млявість і сонливість, яку відчули учасники через кілька годин.

Це означає, що наше тіло відмінно справляється з разовим надлишком калорій, і здорова людина може дозволити собі зайвого, наприклад, на якихось святкових вечерях, не побоюючись негайних негативних наслідків.

«Наше дослідження показує, що люди здатні з’їдати вдвічі більше, ніж необхідно, але наш організм добре до цього пристосований», — говорить професор Джеймс Беттс, керівник дослідницької групи.

Проте вчені попереджають, що якщо регулярно надмірно збільшувати свою норму калорій, то ожиріння і супутні йому проблеми зі здоров’ям (діабет, серцево-судинні захворювання тощо) не змусять себе довго чекати.

Надалі дослідники планують перевірити вплив разового надмірного вживання їжі не лише на організм здорових молодих чоловіків, але і жінок, людей з надмірною вагою і літніх.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net