Здоров’я

Вчені з’ясували, як довго зберігається імунітет до COVID-19

Результати можуть спонукати світових лідерів переосмислити введення так званих «паспортів імунітету», вважають експерти.

Вчені з Медичного університету Чуціна, Китай, провели попереднє дослідження носіїв коронавірусної інфекції і встановили, що вже через вісім тижнів у більшості рівень антитіл знижується. Про це повідомляє CNBC.

За словами вчених, найшвидше втрачають антитіла ті, у кого був діагностований безсимптомний коронавірус.

«Ці результати ставлять під сумнів принципову можливість вироблення популяційного імунітету і повну перемогу над вірусом SARS-CoV-2», — вважають вчені.

Свої висновки експерти зробили на основі спостереження за 37 безсимптомними випадками коронавірусної інфекції та 37 пацієнтами з вираженими ознаками COVID-19.

«За вісім тижнів спостереження вміст антитіл знизився у 81% безсимптомних хворих і у 62% носіїв з симптомами COVID-19. До того ж, кількість антитіл знизилася до рівня, що не виявляється, в 40% безсимптомних випадків, в порівнянні з 12,9% у симптомних», — йдеться в матеріалах дослідження.

Вчені вважають, що повторні зараження — це просто питання часу, а стійкий імунітет до вірусу, особливо у безсимптомно перехворівших, не виробляється. Тимчасового ж імунітету вистачає не більше, ніж на 2-3 місяці.

Вчені підкреслюють, що вони все ще вивчають ключові аспекти дії вірусу, включаючи імунну реакцію організму. Відповіді допоможуть при розробці вакцини і оцінці темпів формування імунітету у населення.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net