Соціум

Вчені з’ясували, як подорожі впливають на особистість

В ході дослідження вчені з’ясували, що люди з однаковими рисами характеру відвідують одні й ті ж місця.

Вчені зі Стенфорда прийшли до висновку, що місця, які відвідує людина, можуть змінити її характер і навіть тип особистості. Про це повідомляє Futurity.

Так, за словами вчених, довге перебування вдома може перетворити екстраверта в інтроверта. І навпаки — люди, які частіше відвідують громадські місця, стають більш товариськими і відкритими.

Свої висновки експерти засновують на опитуванні, яке вони провели серед 2,5 тисячі респондентів. Протягом цього часу вони відвідували різні місця і відповідали на невеликі питання про свої враження і відчуття. Перед цим вони також пройшли невеликий тест на виявлення типу особистості.

«Звичайно, інтроверт не перетвориться в екстраверта після одного походу в людне місце. Однак з часом регулярні зустрічі з приятелями можуть зробити його більш товариським», — вважають експерти.

У результатах дослідження говориться: якщо ви хочете змінити свій характер або підкреслити будь-які риси — міняйте локацію.

Також вчені з’ясували, що люди, що володіють схожими рисами характеру, часто відвідують одні й ті ж місця.

Раніше в Університету Західного Онтаріо в Канаді вчені розробили дієвий спосіб «читання думок» пацієнтів, які перебувають у вегетативному стані.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net