Прогрес

Вчені закликали переглянути стратегію боротьби з COVID-19

Міжнародна група вчених закликала уряди змінити стратегію боротьби з коронавірусною інфекцією і дозволити молодим і здоровим людям повернутися до нормального життя, зосередивши заходи захисту тільки на уразливих групах населення. Декларацію, яка отримала назву «Декларації Грейт-Баррінгтон», підписали багато вчених і лікарів, які покладають надії на появу колективного імунітету. Про це пише Guardian.

Автори декларації вважають, що карантинні заходи і обмеження надають руйнівний ефект на здоров’я населення, перешкоджаючи звичайній медичній практиці і шкодячи психічному здоров’ю громадян. При цьому найважче доводиться малозабезпеченим і знедоленим.

«У міру зростання імунітету у населення знижується ризик зараження всіх, в тому числі і вразливих. Ми впевнені, що все населення, в підсумку, досягне колективного імунітету — тобто точки, за якої частота появи нових інфекцій стабілізується, — йдеться в декларації. — Цьому може сприяти вакцина (але вона не обов’язково до цього приведе). Тому наша мета повинна полягати в мінімізації смертності та соціальної шкоди, поки ми не досягнемо колективного імунітету».

На думку вчених, щоб знизити поріг колективного імунітету, буде достатньо простих заходів гігієни, таких як часте миття рук і перебування вдома під час хвороби.

«Школи та університети повинні бути відкриті для очного навчання. Слід відновити позакласні заняття, наприклад, спорт. Молоді люди з групи низького ризику повинні працювати в звичайному режимі, а не вдома. Мають відкритися ресторани та інші підприємства. Слід відновити заняття мистецтвом, музикою, спортом і інші культурні заходи», — сказано в заяві вчених.

Раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебреєсус повідомив, що вакцина від коронавірусу може бути готова до кінця цього року.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net