Прогрес

Вчені запропонували комбінацію препаратів для лікування COVID-19

Якщо комбінація Ремдесівіра і Баріцитиніба покаже себе успішною, вона може стати новим стандартом для лікування коронавірусу.

Вчені виявили нове поєднання лікарських препаратів, яке допомагає швидше одужати хворим з коронавірусом COVID-19. Про це йдеться в науковій статті, яку опублікував сайт Science Daily.

Так, дослідники з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку вже почали випробування нової схеми лікування COVID-19. Йдеться про комбінацію антивірусного препарату Ремдесівіра і протизапального Баріцитиніба. За їхнім задумом, перші ліки мають зупинити розвиток інфекції, а другі — не дадуть розвинутися так званому «цитокіновому шторму» — смертельно небезпечній для організму імунній реакції.

Зазначено, що пацієнти, які отримували комбінацію цих препаратів, видужували на чотири дні раніше тих, хто отримував плацебо. Дослідники мають намір ще раз перевірити, чи можна поліпшити результати поєднанням Ремдесівіра з Баріцитинібом — препаратом, який зазвичай використовується для лікування ревматоїдного артриту.

Учасники випробувань пройдуть десятиденний курс внутрішньовенних ін’єкцій Ремдесівіра. Далі частині з них призначать приймати протягом двох тижнів Баріцитиніб, інші учасники прийматимуть плацебо. Якщо комбінація двох препаратів покаже себе успішною, вона може стати новим стандартом для лікування COVID-19.

Раніше повідомлялося, що українське МОЗ має намір закупити препарат Ремдесівір, який використовують при лікуванні коронавірусу. Переговори йдуть через дипломатичні канали.

Як відомо, поки немає ефективних ліків проти COVID-19. Усі препарати, які застосовують зараз, — експериментальна терапія. Вони схвалені для застосування тому, що раніше довели свою ефективність при інших захворюваннях.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net