Здоров’я

Вчені заявили про зниження імунітету до COVID-19

Вчені не виключають, що через низьку опірності організму коронавірусу, одноразового введення вакцини буде недостатньо і потрібна ревакцинація.

Імунітет до коронавірусу у людей, які перенесли захворювання, різко знижується всього за три місяці. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дослідження вчених з Королівського коледжу Лондона.

Повідомляється, що дослідники проаналізували імунну відповідь у понад 90 осіб, інфікованих CoViD-19. Найбільше число специфічних білків для боротьби з інфекцією вироблялося через три тижні після прояву перших симптомів, 60% випробовуваних були цілком захищені від повторного захворювання.

Однак через три місяці всього 17% учасників дослідження зберегли сильний імунітет до інфекції. За цей же час кількість специфічних антитіл падала в крові людей до рівня в 23 рази нижче початкового, а в деяких піддослідних антитіла взагалі насилу фіксувалися.

Провідний автор дослідження Кеті Дорес вважає, що спростування теорії про тривалий імунітет до коронавірусу може мати значний вплив на процес вакцинації в різних країнах.

«Якщо інфекція призводить до такого рівня антитіл, які зникають за два-три місяці, з вакциною, можливо, станеться те ж саме. Людям може знадобитися повторна імунізація, так як одного прийому вакцини може виявитися недостатньо», — наводяться її слова в статті.

Вчені встановили, що COVID-19 призводить до тривалих збоїв в роботі імунітету у перехворілих.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net