Прогрес

Вчені знайшли ідеальне місце для життя на Марсі

Марс — досить негостинна планета, де б ти не перебував: сухий ѓрунт, брак кисню, сонячна радіація.

Вчені з Центру планетарних досліджень США знайшли район, де можливо побудувати просторий, теплий, а головне — захищений від метеоритів і радіації прихисток для колоністів. Про це розповідає Life Science.

Експерти попереджають, що майбутнім колоністам доведеться працювати в умовах постійної загрози для життя. І якщо проблему води, їжі і кисню NASA навчилося вирішувати, то з радіацією — складніше. Повністю убезпечити від неї житлові модулі непросто.

Автори нового дослідження для створення безпечного житла пропонують використовувати особливості ландшафту самого Марса. А саме — будувати колонію на рівнині Еллада, найглибшої низовини планети.

«У неї є низка переваг. По-перше, відносно низький рівень радіації через більш щільний шар атмосфери — на 50% менше, ніж на височинах. А по-друге, на північному сході рівнини розташована Адріатична гора — згаслий вулкан з численними порожнинами, утвореними через лаву, що нерівномірно застигла», — пояснюють учені.

Науковці розрахували, що, живучи всередині цих отворів, колоністи отримуватимуть лише 61,64 мкЗв / день, стільки ж, як якщо б кілька разів на день робили знімок зубів. А це в п’ять разів менше, ніж на поверхні рівнини.

«Також вони захистять від мікрометеоритів, коливань температури і потенційно небезпечних речовин у марсіанській пилюці», — вважають вчені.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net