Здоров’я

Вчені знайшли спосіб спалювати жир без дієт і сповільнювати процеси старіння

Знахідка американських вчених може лягти в основу терапії ожиріння, на яке сьогодні страждають більш як 650 мільйонів осіб по всьому світу.

Вчені з Віргінського університету США виявили мітохондріальний білок відокремлювач BAM15, який виявився ефективним в лікуванні ожиріння. Про це повідомляє VirginiaTech Daily.

«Роз’єднувальні білки здатні змінити метаболізм клітин таким чином, щоб організм спалював більше калорій без додаткових зусиль або дієт», — йдеться в дослідженні.

Вчені провели експерименти на моделях мишей, які показали, що BAM15 не токсичний навіть у високих дозах і не впливає на роботу ділянки мозку, яка регулює відчуття ситості.

«Ми порівняли ефект BAM15 з мишами з групи контролю. І тим, і іншим давали однаковий обсяг їжі, проте після BAM15 і без будь-яких фізичних навантажень миші втрачали жирову масу», — пояснюють учені.

Іншими важливими перевагами дії BAM15 вчені називають зниження резистентності до інсуліну, а також позитивний вплив на окислювальний стрес і запалення.

«BAM15 може знизити накопичення активних форм кисню в організмі, що в підсумку означає профілактику нейродегенеративних захворювань і старіння», — пояснив співавтор дослідження Вебствер Сантос.

Єдиним недоліком лікування білком експерти називають період напіврозпаду BAM15 в організмі. Він виявився досить коротким.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net