Прогрес

Вчені знайшли справжню капсулу часу, вік якої нараховує 2 мільярди років

У Південній Африці в ізольованих «кишенях» вчені знайшли справжню капсулу часу. Вона містить бактерії, котрі залишались недоторканними протягом 2 мільярдів років.

Вчені виявили те, що виглядає як бактерії у воді, яку витягнули з ізольованих «кишень» в Південній Африці, інформує Ukr.Media.

Розташовані на 3 км вглиб під трав’янистими рівнинами, ці ізольовані осередки води стали центром нових досліджень, підтримуваних фінансуванням з НАСА та Національного наукового фонду.

Зразки цієї води, отримані в результаті занурення вглиб золоторудних і уранових рудників, мабуть, містять палочкоподібні форми, що вказують на бактерії або інші мікроби, які могли жити і розвиватися протягом двох мільярдів років у повній ізоляції від решти світу.

«Існує потенціал, що кишені були ізольовані протягом цього тривалого часового масштабу», — сказав аспірант Принстонського університету Деван Ніссон.

«Таким чином, це була б унікальна можливість побачити життя, по суті, яке розвивається в міхурі.»

Хоча все ще можливо, що структури, що спостерігаються в зразках, можуть бути мінералами, а не формами життя, більш детальний аналіз повинен бути в змозі визначити це раз і назавжди.

Якщо це правда, що життя може вижити в такому ізольованому середовищі протягом мільярдів років, це відкриває можливість знайти аналогічні осередки життя на інших планетах, таких, як Марс.

Це також може підтримати ідею про те, що життя могло б існувати під льодом на Європі і Енцеладі.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net