Здоров’я

Вчені звинуватили жир на животі в старінні організму

На ослаблення імунітету впливає запалення в черевній порожнині.

На думку вчених Бернського університету у Швейцарії, розвитку вікових захворювань і ослабленню імунітету організму сприяє вісцеральний жир, що знаходиться в черевній порожнині. Він сприяє слабкому хронічному запаленню, яке, в свою чергу, прискорює розвиток вікових захворювань і ослаблення імунітету, інформує Ukr.Media.

Ключову роль у виникненні хронічних запалень, які запускають процес старіння, відіграють специфічні імунні клітини — лейкоцити еозинофіли. Вони присутні в кровоносній системі, але нещодавно були виявлені в вісцеральних жирових тканинах. Ці клітини захищають людину від багатоклітинних паразитів і водночас сприяють розвитку алергічних захворювань дихальних органів, наприклад, астми. В черевній порожнині вони підтримують місцевий імунний гомеостаз.

З віком кількість еозинофілів зменшується, а кількість протизапальних макрофагів, навпаки, збільшується. Дисбаланс призводить до виникнення уповільненого запалення в черевній порожнині.

Вчені провели експеримент з пересадки піддослідним тваринам еозинофілів від молодих особин старим реципієнтам і побачили зниження запальних процесів. На організм це надавало омолоджуючий ефект. Літні тварини після операції демонстрували значне поліпшення фізичної форми та імунної системи.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net