Соціум

Вчені з’ясували, як ревнощі впливають на стан здоров’я людей

Вчені довели, що ревнощі є патологічним станом, а не рисою характеру.

Нещодавно ревнощі вважалися рисою характеру людини. Сучасним вченим вдалося довести, що ревнощі — не що інше, як патологія. У причинах виникнення ревнощів розібралися вчені з Пекінського університету, інформує Ukr.Media.

Для проведення дослідження були запрошені 40 студентів, яким було запропоновано уявити ситуації (42 приклади), що сприяють появі ревнощів. Причому деякі ситуації виникали на початковому етапі відносин, а інші — у період остаточного формування союзу двох людей.

Тестування показало, що найчастіше ревнощі виникають саме на етапі сформованих відносин. І, як вважають експерти, до цього почуття багатьох підштовхує страх втратити партнера. Проведення МРТ головного мозку дозволило вченим визначити частину мозку, відповідальну за ревнощі. Як виявилося, збудження у вентральній префронтальній корі мозку було найбільш високим у щасливих у шлюбі людей, але при цьому так само підвищувалися і показники підкіркових базальних ганглій, що викликають ревнощі.

Але ревнощі, крім негативних сторін мають і позитивні. Однією з таких є зміцнення, у деяких випадках, відносин. Даний висновок підтверджено експериментом за участю мавп-стрибунів, що відрізняються 100% вірністю своїм обранцям протягом життя. Вчені з Каліфорнійського університету у Дейвісі вважають: «Ревнощі — один із способів, створених природою, для збереження створених пар».

Іншим позитивним фактором ревнощів, на думку дослідників з університету Ліверпуля, є посилення потенції. Проведені експерименти з низкою тварин, що мають моногамні відносини, показали збільшення активності інтимного характеру у самців, які відчувають наявність конкурента.

Італійські вчені впевнені, що ревнощі здатні викликати не лише посилення інтимного потягу, але і стати причиною злочину. А винен у всьому — дофамін, гормон задоволення. За даними вчених, люди, які ревнують, практично завжди схильні до бажання заподіяти шкоду своєму партнеру. Збільшення рівня дофаміну відбувається в організмі саме у мить вчинення «відплати». Такий вид ревнощів вкрай небезпечний для оточуючих.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net