Men's & Women's

Вченими доведено, що грудне вигодовування є профілактикою розвитку діабету у матерів

Грудне вигодовування сприяє нормальному виробленню інсуліну в організмі матері.

Завдяки виробленню серотоніну під час грудного вигодовування відбувається збільшення маси та посилення функції бета-клітин підшлункової залози. За припущенням експертів, позитивні зміни у бета-клітинах можуть зберігатися протягом тривалого періоду часу, навіть після закінчення лактаційного періоду. До того ж, ці зміни сприяють поліпшенню обмінних процесів у організмі матусі, що позитивно позначається на самопочутті малюка, інформує Ukr.Media.

Матеріали наукового дослідження опублікувало видання Science Translational Medicine, 29 квітня. У ньому наведені дані, які пояснюють весь процес, що впливає на позитивний ефект від лактації. Уся справа у молочно-секретуючому гормоні пролактині, який не лише сприяє утворенню молока, але і надає важливу стимулюючу дію на панкреатичні бета-клітини, що секретують інсулін, і відповідає за рівень глюкози в організмі.

Крім того, годування грудьми допомагає швидкому відновленню матки, сприяючи поверненню її до вагітної форми. Воно успішно допомагає запобігати розвитку післяпологової депресії, допомагає продовжити молодість, і запобігати розвитку раку молочної залози.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net