Соціум

Вчителів у частині регіонів зобов’яжуть вести заняття в захисних щитках

У школах помаранчевої карантинної зони вчителям доведеться носити захисний екран для обличчя. Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко на освітньому форумі.

«Учні та вчителі до навчального закладу заходять обов’язково в масці, яка покриває рот і ніс обов’язково. У класі дозволяється бути без масок. Щодо сьогоднішніх рекомендацій: вчителі повинні бути в масках і протягом уроку, але ми змінимо норму. Вчителям буде дозволено викладати без маски на обличчі. У той же час, в помаранчевій зоні ми дамо рекомендації вчителям одягати захисний щиток, прозорий, що дозволяє передавати емоції, аби не порушувати освітній процес», — сказав Ляшко.

Санітарний лікар нагадав, що в червоній зоні школи будуть закриті. При цьому нинішні рекомендації будуть переглядатися і змінюватися.

«На наступному тижні планується глобальна конференція Всесвітньої організації охорони здоров’я, ЮНІСЕФ, до яких залучаються міністерства охорони здоров’я. Там також будуть розглядатися питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії. Також будуть розглядатися питання про те, потрібно чи не потрібно тестувати вчителів, учнів. Саме за результатами цієї глобальної конференції ми оцінимо доцільність перегляду наших рекомендацій», — підсумував Ляшко.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я наполягає на відправленні дітей у школи з 1 вересня. Школи не будуть працювати виключно в тих містах чи районах, де буде встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки.

Також повідомлялося, що навчальний рік у школярів розпочнеться з «коригуючого навчання». Вчителі будуть перевіряти ступінь засвоєння матеріалу, який школярі проходили під час карантину.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net