Світ

Велика Британія оголосила боротьбу з ожирінням

В урядовому плані називають зайву вагу «бомбою уповільненої дії» і забороняють фастфуду деякі види реклами.

Уряд Великої Британії оприлюднив план боротьби з «бомбою уповільненої дії — ожирінням». Про це пише Reuters.

Зокрема, в країні заборонять телевізійну і онлайн-рекламу нездорової їжі до 21:00, а також припинять акції «купи один, отримай другий безкоштовно» на такі продукти. Крім того, калорійність страв тепер відображатиметься в меню. Уряд також почне консультації з приводу показу калорій в алкоголі.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив боротьбу з ожирінням після того, як дослідження показали, що ті, хто страждає ожирінням або надлишковою вагою, мають підвищений ризик смерті від коронавірусу або важкого перебігу хвороби.

У червні Джонсон заявив, що в Британії більше людей з надмірною вагою, ніж у більшості європейських країн, і його уряд назвав «боротьбу з бомбою уповільненої дії — ожирінням» своїм пріоритетом.

Британський уряд оголосив про нове прагнення допомогти людям «взяти під контроль своє власне майбутнє, схуднувши, ставши активними і почавши вести більш здоровий спосіб життя».

«Схуднути важко, але з деякими невеликими змінами ми все можемо відчувати себе більш здоровими», — сказав Джонсон.

«Якщо ми всі внесемо свою лепту, ми зможемо знизити ризики для здоров’я і захистити себе від коронавірусу, а також зняти тиск з національної служби охорони здоров’я», — додав британський прем’єр.

Public Health England публікує дані, згідно з якими понад 60% дорослих у Великій Британії мають надлишкову вагу або ожиріння.

Раніше вчені заявили, що ожиріння підвищує ризик старечого слабоумства. Британські медики виявили, що ожиріння більш ніж на 30% підвищує ймовірність розвитку деменції.

Також повідомлялося, що ожиріння небезпечніше від раку для хворих на COVID-19. Люди із зайвою вагою частіше потребують госпіталізації під час зараження коронавірусом.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net