ГоловнеПолітика

Великобританія інвестує 16,5 млрд фунтів в оборону країни

Уряд Великобританії направить на оборонні витрати додаткові £ 16,5 млрд протягом чотирьох років, йдеться в поширеній канцелярією прем’єр-міністра королівства Бориса Джонсона промові, з якою глава Кабміну виступить у четвер, 19 листопада. Про це повідомляє ВВС.

Наголошується, що ці гроші підуть на фінансування космічних і кіберзахисних проектів, таких як агентство штучного інтелекту.

Це менше, ніж потрібно армії для вирішення всіх її поточних проблем, зазначає ЗМІ, але більше, ніж очікували у військовому командуванні з урахуванням економічних складнощів, викликаних пандемією коронавірусу.

Аналітики наголошують, що річний бюджет міністерства оборони Британії становить близько £ 40 млрд, тобто £ 16,5 млрд за чотири роки — це збільшення витрат приблизно на 10%.

«Це наш шанс покласти край епосі відступу, модернізувати наші збройні сили, зміцнити наш глобальний вплив, об’єднати і підвищити рівень нашої країни, впровадити нові технології і захистити наш народ і спосіб життя», — наводить слова прем’єра телерадіомовна корпорація.

Зазначається, що це найбільший обсяг інвестицій в оборонну сферу за останні 30 років.

Очікується, що інвестиції дозволять створити 40 тисяч нових робочих місць у військовій промисловості Великобританії.

Джонсон впевнений, що такий крок зробить Британію «лідером з оборонних витрат» серед країн Європи і другою після США за цим показником у НАТО.

Нагадаємо, ЗСУ прийняли на озброєння новий бронеавтомобіль. Автомобіль Козак-2М1 відповідає натовським стандартам захисту від стрілецької зброї і протимінного захисту.