Соціум

Великобританія піддалася нападу гігантських ос

Жителів Великобританії попередили про нашестя гігантських німецьких «п’яних» ос, які більші за звичайних, дуже агресивні і можуть без причини нападати на людей. Про це повідомляє DailyStar.

«Тепер навколо літає майже 200 млрд цих особин. Додатково до цього в Британії існує близько 250 млрд звичайних ос,» — повідомив глава місцевої компанії з боротьби з шкідниками Пол Бейтс.

Він порадив жителям країни бути уважнішими на вулицях, і особливо на пікніках. За словами фахівця, в цю пору року робочі оси якраз припиняють всі роботи щодо забезпечення безпеки гнізда і доставки харчування матці, а тому, як тільки вона припиняє відкладати яйця, робочі оси виходять назовні «розслабитися».

«Вони харчуються залишками людської їжі і фруктами, які забродили, від чого стають ніби «напідпитку» і дуже сміливими», — говорить директор фірми з боротьби з шкідниками Бейтс.

Британцям пояснили, що укуси гігантських ос дуже болючі. При зустрічі з комахами рекомендується не розмахувати руками — різкі рухи можуть бути сприйняті як агресія.

Раніше на архіпелазі Флорида-Кіс в США випустили майже 750 мільйонів генетично модифікованих самців комарів виду Aedesaegypti.