Соціум

Верховна Рада закупила 171 тисячу одноразових стаканчиків у 2019 році

Більшість стаканчиків — пластикові, тільки 3,5 тисячі — паперові. Вежа з стількох стаканчиків, щільно вставлених один в інший, досягає 688 метрів у висоту.

Верховна Рада в 2019 році придбала 171 тисячу одноразових стаканчиків для пиття: 167,5 тисячі з них — пластикові, ще 3,5 тисячі — паперові. Про це з посиланням на відповідь Апарату Ради повідомляє Чесно.

«Зазвичай висота маленького одноразового пластикового стаканчика — майже 97 мм, а паперового — приблизно 95 мм. Якщо обчислити висоту всіх поставлених один на одного стаканчиків, то довжина сягатиме майже 16,25 км», — сказано в повідомленні.

Разом з паперовими стаканчиками їх сумарна довжина складе майже 16,6 км. Таку відстань має дорога від станції метро Бориспільська в аеропорт Бориспіль, кажуть в Чесно.

«Рух Чесно готує звернення до Апарату Верховної Ради України разом з депутатами з перегляду такої екологічної політики. Закликаємо всіх небайдужих народних депутатів приєднатися до цього звернення!» — резюмували в Чесно.

Нагадаємо, що раніше були названі несподівані джерела забруднення океану пластиком. Вчені виділили основні джерела забруднення світового океану та їх виявилося всього десять.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net