Світ

Вибори в США не вплинуть на партнерство з Києвом — посол

Вашингтон продовжить підтримувати український народ, а дружба США і України буде тільки зміцнюватися, незалежно від результатів американських загальних виборів. Про це заявив посол України в США Володимир Єльченко, повідомляє агентство Укрінформ.

«Я впевнений, що, незалежно від того, хто здобуде перемогу на виборах цього року в США, наша дружба і стратегічне партнерство продовжать зміцнюватися, оскільки і Україна, і Сполучені Штати твердо налаштовані на зміцнення цих відносин», — зазначив Єльченко.

Також дипломат наголосив, що оскільки Україна переживає найбільші виклики у своїй новітній історії, підтримка Штатів залишається твердою, і при цьому неважливо, хто керує Білим домом.

Крім того, посол висловив подяку Вашингтону за «лідерську позицію щодо збереження трансатлантичної єдності і підвищення тиску на Росію за її агресивну і зловмисну поведінку» і наголосив на важливості введених проти Москви санкцій.

«Кримська декларація, протистояння проекту Nord Stream II, потужна санкційна політика, надання допомоги в сфері безпеки і оборони, в тому числі летальної зброї, допомога в трансформації наших Збройних сил — приклади того, наскільки міцними є українсько-американські відносини», — резюмував Єльченко.

Нагадаємо, загальні вибори в США намічені на 3 листопада.