Прогрес

Вид нічного неба змінять штучні «мега-сузір’я»

Супутники нового покоління можуть не тільки змінити зовнішній вигляд неба, але і заважати радіоастрономічним спостереженням.

«Мега-сузір’я» штучного походження незабаром можуть змінити вигляд нічного неба. Про це повідомляє видання ВВС.

Вчені попередили про те, що запуск супутників нового покоління вплине на вигляд зоряного неба. SpaceX вже запустила перші 120 подібних супутників Starlink.

За словами фахівців, «мега-сузір’я» із супутників здатні затемнювати зображення оптичних телескопів і навіть перешкодити астрономічним спостереженням.

Астрономи відзначили, що між об’єктами їх спостереження і Землею буде «сло» супутників. Вони будуть заважати вченим і спотворювати отримані дані. Такі перешкоди можуть не дозволити вчасно помітити потенційно небезпечний астероїд або «найдальший квазар у Всесвіті».

Відзначається, що представники SpaceX обізнані про побоювання вчених. При цьому вони відзначають, що співпрацюють з астрономами, щоб мінімізувати вплив супутників.

Раніше повідомлялося, що невдало запущений корабель NASA повернувся на Землю. Також ми писали про те, що метеор зіштовхнув з орбіти супутник Метеор-М.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net