Соціум

Відкриття столичних пляжів перенесуть

Про офіційне відкриття пляжів можна буде говорити, тільки після лабораторного дослідження води і піску, а також питної води, пояснив головний санітарний лікар столиці.

Купальний сезон в столиці не буде відкритий першого червня, як раніше прогнозувала КМДА, заявив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан. Про це, в середу, 27 травня, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, спочатку пляжі повинні отримати санітарні паспорти, а процедура їх видачі завершиться не раніше ніж через 7-10 днів.

Рубан зазначив, що Держпотребслужба і управління з надзвичайних ситуацій досліджує 14 пляжних зон Києва, зокрема дно водойм і питну воду у фонтанах. І тільки за результатами перевірок стануть видавати санітарні паспорти.

«Всі ці заходи вже почали, вони можуть проводитися 7-10 днів. Тому можемо говорити, що в найбільш перспективному варіанті відкриття пляжів відбудеться в 7-10 числах», — сказав санлікар.

Що стосується лабораторного випробування води в водоймах, зокрема, в Дніпрі, то відповідні заміри будуть зроблені пізніше.

«Їх потрібно робити при температурі 17-18 градусів і вище, а зараз вода холодніша — 13-14 градусів», — розповів Рубан.

Головний санітарний лікар додав, що тільки після всіх перевірок можна буде говорити про старт пляжного сезону в столиці.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net