Freestyle

Віджимання здатні знизити ризик розвитку захворювань серця — дослідження

Серцево-судинні захворювання лідирують серед інших хвороб, що викликають передчасний відхід з життя людей. Нові дослідження підтвердили взаємозв’язок між збільшенням фізичної активності і зниженням ризику розвитку патологій серця, інформує Ukr.Media.

Насамперед, на думку експертів, низька фізична підготовленість більшості людей пов’язана з банальною нестачею часу для відвідування спортивних і тренажерних залів. Американські фахівці Школи громадської охорони здоров’я Гарварду їм. Т.Х. Чана запропонували в якості боротьби з хронічною бездіяльністю використовувати звичайне віджимання.

Дослідження, проведене експертами, на сьогодні є єдиним. Серед чоловіків середнього віку, які змогли зробити за одну спробу близько сорока віджимань, було відзначено зниження ризиків розвитку серцево-судинної патології. В учасників, які віджималися менше 10 разів — зниження ризиків розвитку серцевої патології виявлено не було.

Науковці стверджують, що більш тривалі віджимання сприяють зниженню розвитку серцевих проблем не менше, ніж на 96%. При цьому слід пам’ятати, що віджимання є одним з простих і доступних методів, що підвищують фізичну підготовку людини.

Експерти провели порівняльний аналіз між віджиманнями і заняттями людиною на біговій доріжці. Джастін Янг, спеціаліст з гігієни праці заявив: «Здатність віджиматися набагато більше знижує ризик розвитку серцевих захворювань, ніж заняття на бігових доріжках. Віджимання, які правильно виконуються, здатні не тільки попередити ризики серцевих недуг, але і привести в норму показники тиску, зменшити наслідки стресових ситуацій».