Соціум

Вікіпедія змінила написання Києва

Інтернет-енциклопедія Вікіпедія змінила написання столиці України з Kiev на Kyiv. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

«Україна взяла штурмом один з останніх укріплених бастіонів неправильного написання нашої столиці «Kiev» у всесвітній мережі. Відтепер Вікіпедія пише Kyiv, а не Kiev!» — розповів глава МЗС.

За його словами, складність полягала в тому, що Вікіпедія просто використовує той варіант написання, який більш поширений в авторитетних джерелах.

«Багаторазові доводи українців, що він неправильний, не діяли — у відповідь пояснювали, що це чисто технічне питання кількості згадувань. Але вода камінь точить, а ініційована МЗС кампанія #KyivNotKiev точить світовий інформаційний простір. І ось, нарешті, Kyiv став популярнішим в авторитетних джерелах, ніж «Kiev». Це відмінний результат тривалих зусиль багатьох людей», — підкреслив Кулеба.

Раніше повідомлялося, що у Вікіпедії в статті про Анну Ярославну воюють за її ім’я. Користувачі переписують сторінку, змінюючи ім’я з Анни Київської на Анну Руську.