Прогрес

Винайшли квадрокоптер, який зможе заряджатися з космосу

Квадрокоптер, який зможе отримувати енергію від лазерного променя, згенерованого на землі, в повітрі або в космосі, недавно винайшли в Росії. Про можливості приладу йдеться в патенті, поширеному Федеральним інститутом промислової власності, повідомляє ТАСС.

«Електромагнітне випромінювання від системи генерації лазерного випромінювання, розміщеного на наземній, повітряній або космічній станції управління, системою формування та наведення формується в лазерний пучок з заданими параметрами і за допомогою системи пошуку, стеження і наведення направляється на корпус квадрокоптера», — йдеться в патенті, який отримала ракетно-космічна корпорація Енергія.

Випромінювання лазерного пучка направляється в фотоелектричні перетворювачі, проходить через фотоелементи і на виході перетворюється в фотоелектричний струм. Він, своєю чергою, перетворюється на змінний, який необхідний для електромоторів, що приводять гвинти в рух.

«В процесі льотної експлуатації квадрокоптера одночасно з перетворенням електромагнітної енергії лазерного пучка в електроенергію йде також процес теплообміну», — йдеться в документі. В результаті одна частина тепла йде в повітряний простір, інша — розподіляється по поверхні, потрапляючи на затінені поверхні корпусу. Таким чином забезпечується більш рівномірний розподіл температури по пластинах.

Квадракоптер може застосовуватися в різний час доби на відміну від конструкцій, які перетворять сонячну енергію. Він призначений для використання в ситуаціях, де не потрібні високі швидкості польоту, але потрібна великий час зависання над об’єктом дослідження.

Також повідомлялося, що Британія передала партію дронів Україні. Крім того, ми розповідали, що копи перехопили дрон з наркотиками біля СІЗО в Києві.