Економіка

Virgin Hyperloop вибрала місце споруди комплексу

Компанія Virgin Hyperloop One, що займається розробкою транспортної пасажирської системи вакуумних поїздів Hyperloop, оголосила про плани будівництва центру досліджень у Західній Вірджинії, США. Про це повідомляє Reuters.

Центр служитиме місцем тестування, розробки і перевірки технологій, що лежать в основі ідеї Hyperloop. Загальна вартість будівництва центру складе $500 млн.

Компанія Virgin Hyperloop вибрала для будівництва Західної Вірджинії після розгляду заявок від 17 штатів США на розміщення центру.

Будівництво планується почати в 2022 році на місці колишньої вугільної шахти в округах Такер і Грант, з сертифікацією безпеки до 2025 року і комерційною експлуатацією до 2030 року.

Наразі у світі немає жодної діючої мережі вакуумних поїздів Hyperloop. Більш того, капсули ще не тестували за участю людей в якості пасажирів.

Нагадаємо, як заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, проекту Hyperloop в Україні не буде через його абсурдність в умовах України.

Також раніше повідомлялося, що нідерландський стартап Hardt Hyperloop заявив про майбутнє будівництво надшвидкісних ліній для капсул на магнітній подушці, що рухаються усередині вакуумного трубопроводу.