Соціум

Вірмени України подарують парк столиці Вірменії

У кільцевому парку Єревана відкриється скейт-парк — подарунок від Союзу вірмен України столиці Вірменії. Про це повідомляє AnalitikaUA.net.

В Єревані відбулася зустріч голови Спілки вірмен України Вілена Шатворяна з мером столиці Вірменії Айком Марутяном, в ході якого було юридично підтверджено будівництво парку.

На заході, Айк Марутян і головний архітектор Єревана Артур Месчян були урочисто нагороджені пам’ятними медалями Союзу вірмен України за плідну співпрацю.

Згідно з інформацією мерії Єревану, в кільцевом парку, по сусідству з церквою Григорія Просвітителя в Єревані в середині цього року відкриється скейт-парк. Роботи будуть виконані в два етапи. На першому етапі, до 30 червня, рельєфний схил південної частини ігрового майданчика матиме форму амфітеатру, спрямованого на ігровий майданчик.

На другому етапі, до 30 серпня цього року, буде модернізована існуюча зелена зона східної частини району (приблизно 1845,0 кв.м), облаштована унікальним ландшафтним і рослинним дизайном і оглядовими майданчиками. Передбачається наявність медпункту та інших необхідних компонентів.

Як повідомлялося раніше, презентація парку відбулася в рамках підсумкової конференції Спілки вірмен України в Києві. Мета створення парку — залучити молодь до активного способу життя, озеленити місто, створити комфортну зону для городян.

Видання нагадує також, що недалеко від скейт-парк, раніше був відкритий пам’ятник Тарасу Шевченку.