Аналітика

Вірменська громада Україні одна з найчисленніших громад в світі — Депутат парламенту Вірменії

«Ми розглядаємо Україну як дружню нам країну. Вірмено-українські зв’язки налічують багато століть», — зазначив в інтерв’ю AnalitikaUA.net депутат Національних зборів, член парламентської групи дружби Вірменія — Україна Мікаел Золян.

«Сьогодні вірменська громада в Україні одна з найчисленніших громад в світі. Нещодавно і в Вірменії, і в Україні пройшли вибори, були сформовані групи дружби в наших парламентах. Коли ми зустрілися з нашими українськими колегами, ми зрозуміли, що у нас дуже багато спільного, і не тільки в минулому, але і в сьогоденні і майбутньому. Порядок вірмено-українських відносин досить обширний.

Звичайно, не можна сказати, що з усіх питань міжнародного порядку, наші підходи абсолютно ідентичні, зокрема, коли мова йде про взаємодію в міжнародних організаціях, але я не бачу в цьому нічого драматичного, просто нам треба більше працювати, щоб краще розуміти позиції один одного . Найважливішу роль в нашій двосторонній порядку грає майже півмільйонна вірменська діаспора України. Той факт, що завдяки діяльності Спілки вірмен України, вірменські громади України консолідовані і виступають як єдине ціле, є найважливішим позитивним фактором, що впливає на розвиток вірмено-українських відносин», — підкреслив депутат.

Раніше повідомлялося, що з 2013 року міжнародне співробітництво стало пріоритетним напрямком розвитку Союзу вірмен України. Глава СВУ Вілен Шатворян зазначає, що організація робить все можливе щоб українсько-вірменські відносини, були міцніше.