Здоров’я

Віруси та бактерії базуються на руках

Тож не відрощуйте довгі нігті!

Людське тіло складається приблизно зі 100 трильйонів клітин. Приблизно десята частина всіх цих клітин — це чужорідні клітини, що складаються з трильйонів бактерій, мікробів, грибків та інших мікроорганізмів. Але не треба лякатися! В нормальному стані людські клітини і клітини-«прибульці» дружать один з одним, інформує Ukr.Media.

Мікроби, бактерії та грибки становлять сукупність під загальною назвою «мікробіом». Мікробіом кожної людини є унікальним. Мікробіом — невід’ємна частина імунітету людини. Як би дивно не звучало, але всі ці бактерії і грибки у помірних кількостях захищають нас від зовнішніх впливів.

Мікроорганізми, що населяють різні ділянки тіла — від шкіри і волосся до пазух носа, кишечника, пальців, нігтів рук і ніг.

Хто живе під нашими нігтями?

З дитинства нас вчать мити руки ретельно і з милом. Але навіщо тоді лікарі, оглядаючи хворих, надягають рукавички? Хіба миття рук не очищає шкіру від мікроорганізмів? Виявляється, ні! Якщо після миття шкіра стає більш або менш чистою, то основна маса бактерій залишається все-таки під нігтями. Область між нігтем і шкірою — ідеальне середовище для активного розмноження різних мікроорганізмів.

З цієї причини медичному персоналу рекомендується регулярно робити манікюр і максимально прибирати довжину нігтів. Ідеальний для них варіант — підстрижені нігті під корінь. Покривати нігті лаком чи ні — особливої ролі не грає.

Чи несуть мікроорганізми під нігтями загрозу людини?

Особливої загрози здоров’ю ці мікроорганізми не несуть, проте в період вірусних пандемій та бушуючих інфекцій бажано максимально коротко підстригати нігті і частіше мити руки з милом.

І коли наступного разу захочете погризти нігті, згадайте, скільки трильйонів мікроорганізмів живе під ними. І не забудьте розповісти про це дітям!

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net