Прогрес

Виявлені бактерії, які допоможуть в боротьбі з кліматичними змінами

Вчені відкрили бактерії, які здатні розкладати промислові відходи.

Дослідники з Корнелльського університету (США) виявили новий вид бактерій, що мешкають в ґрунті, які здатні руйнувати органічні речовини, в тому числі хімічні речовини, що викликають рак, які виділяються при спалюванні вугілля, газу, нафти та відходів, повідомляє прес-служба університету, інформує Ukr.Media.

Нещодавно виявлені бактерії відносяться до нового виду Madseniana, який належить роду Paraburkholderia. Бактерії цього роду відомі своєю здатністю розкладати ароматичні сполуки. А деякі його види можуть утворювати кореневі «бульби», які фіксують атмосферний азот.

Секвенувавши гени рибосомальною РНК бактерії Madseniana, вчені отримали генетичний доказ того, що перед ними — унікальний вид. Досліджуючи бактерію, вони помітили, що Madseniana особливо вправна в розщепленні ароматичних вуглеводнів, які складають лігнін, основний компонент рослинної біомаси та органічної речовини ґрунту. Ароматичні вуглеводні також містяться в токсичних ПАВ (поліароматичні вуглеводні).

Це означає, що нещодавно ідентифіковані бактерії можуть бути важливим гравцем у кругообігу вуглецю в ґрунті. Розуміння, як бактерії розщеплюють вуглець, дослідники зможуть знайти ключ до стійкості ґрунту і зможуть передбачати майбутнє глобального клімату.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net