Прогрес

Виявлено таємничий повторюваний космічний сигнал

Радіосплеск має тривалість всього кілька мілісекунд, але про це викидається величезна кількість енергії.

У Технологічному університеті Суїнберна в Австралії вчені виявили таємничі радіосплески. Про це повідомляє видання Science Alert.

Загадкові і майже непомітні космічні сигнали FRB 171019 були зафіксовані серед швидких радіосплесків. Спочатку астрономи витратили близько 12 тисяч годин на пошуки повторюваних швидких сплесків.

Після невдач вчені переключилися на дослідження космосу за допомогою радіотелескопів Грін-Бенк у США і Обсерваторії Паркс в Австралії.

У Грін-Бенк засікли відразу два слабких сигнали. Це доводить, що повторювані радіосплески зустрічаються частіше, ніж вважалося раніше. Виявилося, що багато хто з одиночних коротких сплесків відносяться до повторюваних. Раніше вони знаходилися в межах дії використовуваних інструментів.

Виявлений FRB 171019 в 590 разів слабший від зареєстрованого раніше сплеску ASKAP. При цьому він триває всього кілька мілісекунд, а викидає в космічний простір стільки енергії, скільки Сонце випускає протягом декількох десятків тисяч років. Походження даних сплесків невідомо. Однією з теорій є діяльність інопланетних цивілізацій.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net