Світ

Влада Норвегії заявила про марність введення карантину

Представники влади вважають, що можна було обійтися і без введення жорсткого карантину, який завдав шкоди по багатьох сферах.

Влада Норвегії заявила про марність введення карантину після аналізу даних про хворих. Про це пише The Spectator.

Фахівці вивчили інформацію про хворих на пневмонію COVID-19 і тих, хто просто заразився коронавірусом. Виявилося, що в середині березня, коли ввели карантин, Норвегія перебувала на піку захворюваності. Після цього число заражень поступово зменшувалася.

За словами директора Норвезького інституту громадського охорони здоров’я Камілли Столтенберг, швидше за все, можна було обійтися і без введення жорсткого карантину.

«Замість цього ми могли б залишити (кордони) відкритими і просто дотримуватися запобіжних заходів, щоб уповільнити поширення (вірусу)», — підкреслила вона.

Ще влада відзначила шкоду від карантину у сфері освіти. Відзначається, що через закриття шкіл знижуються шанси випускників на отримання гідного навчання. На думку Столтенберг, школи були недостатньо добре підготовлені до переходу на дистанційне навчання.

З початку пандемії в Норвегії виявили 8 401 випадок зараження коронавірусною інфекцією, 235 осіб загинули, а 7 727 — вилікувалися.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net