Men's & Women's

Власники автомобіля Porsche 911 зможуть нанести відбиток власного пальця на капот

Так виглядає нова система персоналізації автомобілів.

Інженери компанії Porsche придумали незвичайний спосіб персоналізації автомобілів. Тепер кожен власник 911-го може завдати на капот збільшену версію свого відбитку пальця, інформує Ukr.Media.

Поки що така опція доступна тільки для капотів автомобілів, проте надалі компанія планує почати друкувати елементи персоналізації і на інших деталях, причому, як повідомляє прес-служба, це будуть не тільки відбитки пальців.

Власнику автомобіля потрібно надати свої біометричні дані. Потім автовиробник зніме капот і робот завдасть збільшене зображення відбитка. На фінальному етапі деталь покриють прозорим лаком і відполірують.

Вартість такої кастомізації недешева — за деталь доведеться віддати 7500 євро. У компанії пояснюють високу вартість складністю нанесення малюнка.

Принцип нанесення зображення на кузов аналогічний роботі струминного принтера: фарба наноситься на тривимірні компоненти автоматичною друкуючою головкою.

Крім того, для безперебійної роботи необхідно синхронізувати процес нанесення малюнка з обробкою відбитка, рухом друкарської головки і роботизованою системою управління.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net