Світ

ВООЗ: карантинні заходи допомагають лише уповільнити передачу інфекції

Тедрос Гебреісус повідомив, що карантинні заходи допомагають лише уповільнити передачу коронавірусної інфекції.

Введені країнами карантинні обмеження самі собою не зможуть повністю зупинити поширення коронавірусу. Про це під час брифінгу заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус, пише РБК-Україна.

За його словами, карантинні заходи допомагають лише уповільнити передачу інфекції.

Ще глава ВООЗ стверджує, що одним з основних інструментів для боротьби з поширенням вірусу є відстеження, виявлення та ізоляція контактів.

«Жодна країна не може отримати контроль над своєю епідемією, якщо вона не знає, де знаходиться вірус», — заявив Гебреісус.

Також він наголосив на важливій ролі мобільних додатків, які допомагають відслідковувати потенційних заражених. При цьому глава організації підкреслив, що ніщо не замінить навчених працівників, які «ходять від дверей до дверей» в пошуках заражених і контактних осіб, щоб розірвати ланцюги передачі вірусу.

«Відстеження контактів необхідно для кожної країни, в будь-якій ситуації. Це може запобігти перетворенню окремих випадків в кластери, а кластери — в подальшому розповсюдженню в суспільстві», — резюмував глава ВООЗ.

Нагадаємо, нещодавно глава ВООЗ повідомив, що в багатьох країнах світу боротьба з COVID-19 була організована неправильно.