Прогрес

ВООЗ підрахувала вартість вакцини від коронавірусу

Для ефективної протидії хворобі потрібна дієва вакцина в безпрецедентних масштабах і в стислі терміни.

Для розробки ефективної та доступної вакцини проти COVID-19 протягом наступного року буде потрібно понад 31 мільярд доларів, заявили Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та світові партнери, повідомляється на сайті ООН.

«Протягом наступних 12 місяців буде потрібно понад 31 мільярд доларів на розробку ліків, які будуть ефективними проти COVID-19», — йдеться в повідомленні.

За словами генерального директора ВООЗ Тедроса Гебреісуса, у світі зараз розробляють або тестують 200 потенційно дієвих вакцин.

Він наголосив, що для ефективної протидії хворобі потрібна дієва вакцина в безпрецедентних масштабах і в стислі терміни. При цьому вона повинна бути доступною для всіх, хто її потребує.

Головна наукова співробітниця ВООЗ Сумії Свамінатан заявила, що зазвичай процес розробки і виробництва ефективної вакцини займає до 10 років, проте в нинішніх умовах ВООЗ відводить на це 12, максимум 18 місяців.

Нагадаємо, що Єврокомісія і неурядова організація Global Citizen під час міжнародного онлайн-марафону зібрали ще € 6,15 млрд на розробку вакцини від коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net