Здоров’я

ВООЗ відреагувала на зупинку випробувань однієї з вакцини від COVID

ВООЗ привітала припинення випробувань вакцини від коронавірусу AstraZeneca, так як безпека добровольців є пріоритетом. Про це заявили в прес-службі британсько-шведської фармацевтичної компанії, повідомляє Reuters.

У ВООЗ рекомендували «повністю дотримуватися встановлених протоколів тестування під час випробувань усіх вакцин, щоб забезпечити безпеку добровольців, а також безпеку й ефективність вакцин».

«Ми раді бачити, що розробники вакцини забезпечують наукову достовірність випробувань та слідують принципам і правилам розробки вакцин», — підкреслили в організації.

У свою чергу глава МОЗ Британії Метью Генкок заявив, що британський уряд дозволить масове застосування вакцини тільки тоді, «коли буде тверда впевненість у її безпеці».

«Це необов’язково [значить, що вакцина буде схвалена пізніше, ніж планувалося]. Усе залежить від того, які висновки будуть зроблені після вивчення всіх обставин. Цього літа у випробуваннях вакцини вже робилася пауза, проте тоді питання вирішилося і ніяких проблем не виникло», — підкреслив Генкок.

Нагадаємо, що раніше лідер гонитви за вакциною зупинив випробування після зараження добровольця. Уперше випробування вакцини проти коронавірусу призупинені. Причиною стало зараження COVID-19 одного з волонтерів, яким ввели препарат.