Світ

ВООЗ виключила походження коронавірусу за межами Китаю

Всі свідчення вказують на ринок Уханя, кажуть в організації, але допускають, що вірус міг раніше поширюватися по світу непоміченим.

На основі наявних зараз даних ВООЗ виключає походження COVID-19 за межами Китаю. Про це заявив офіційний представник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр у п’ятницю, 8 травня.

«Усі свідчення наразі вказують на район Уханя, на ринок і можливість потрапляння його туди через співробітників ринку. І наразі немає інших свідчень», — сказав Ліндмаєр.

Представник ВООЗ все ж додав, що є ймовірність того, що вірус до цього розносився по світу непоміченим, у тому числі, з урахуванням сезону грипу.

Як стверджує влада Китаю, вони з самого початку дотримувалися відкритої позиції щодо публікації даних про епідемію коронавірусу.

Нагадаємо, що число заражених COVID-19 у світі близько до 3,7 млн. Найбільше інфікованих зареєстровано в США, Іспанії, Італії, Великій Британії, Росії, Німеччині та Франції.

Також повідомлялося, що ВООЗ оновила план боротьби з COVID-19. Організації буде потрібно більше грошей для відповіді на пандемію, бюджет буде збільшено до $1,7 млрд.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net