Соціум

Вперше в історії сталася загальносвітова перерва в навчанні

У зв’язку з пандемією вперше в історії людства стався збій в освітньому процесі по всьому світу. Про це заявляє міжнародна організація Save the Children, повідомляє ВВС News.

Дані ЮНЕСКО свідчать, що на піку кількість учнів, які припинили відвідувати навчальні заклади через карантинні заходи, досягала 1,6 мільярда, це 90% від усіх учнів. Через скорочення фінансування освіти і зростання бідності, спровокованої пандемією, близько 10 млн дітей можуть більше ніколи не повернутися в школи, говориться в доповіді. Економічні наслідки епідемії загрожують довести до злиднів ще від 90 до 117 млн ​​дітей, що також позначиться на відвідуваності навчальних закладів.

При цьому найгірша ситуація з освітою складається в Малі, Чаді, Ліберії, Афганістані, Гвінеї, Мавританії, Ємені, Нігерії, Пакистані, Сенегалі та Кот-д’Івуарі.

Save the Children підрахували, що низці небагатих країн може загрожувати нестача $77 млрд на освіту. У зв’язку з цим організація закликала країни-донори та інші структури допомогти таким країнам грошима на організацію дистанційного навчання, а також ввести мораторій на виплату боргів для країн з низьким рівнем доходів, щоб вони змогли перенаправити до $14 млрд на освітні програми.

Нагадаємо, що через пандемію впало число мігрантів і біженців. Експерти прогнозують невеликий приріст кількості мігрантів у 2020 році через карантинні обмеження по всьому світу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net