Аналітика

Всесвітній банк: Зростання споживання нафти в 2020 році зросте

Зростання споживання нафти в 2020 році зросте до трохи більш як 1%, що порівняно з темпами світового попиту на «чорне золото».

Світові ціни на нафту знизяться і в середньому складуть близько 59 доларів за барель в 2020 і 2021 роках. Такі дані містяться в прогнозі Світового банку по світовій економіці за станом на січень 2020 року.

У порівнянні з червневим прогнозом Світового банку очікування на 2020 рік знижено на 3,9%. У 2019 середня ціна бареля нафти становила в середньому 61 ​​долар, що на 10% нижче рівня 2018 року і на 5 доларів за барель нижче попередніх прогнозів.

Зазначається, що ціни були підтримані скороченням видобутку ОПЕК і її партнерами, в тому числі прийняттям в грудні 2019 року рішення про зниження на 0,5 млн барелів на добу на тлі попередніх скорочень на 1,2 млн барелів на добу з січня 2019 року.

Виробництво також було обмежено в Ірані і Венесуелі через геополітичні і внутрішні фактори. Однак цей тиск було викликано ослабленням попиту на нафту.

За даними Світового банку, в 2020 році поставки в США продовжать рости в міру введення в експлуатацію нових трубопроводів. Найбільшим ризиком для прогнозу є подальше погіршення росту. В даний час очікується, що зростання споживання нафти в 2020 році зросте до трохи більш як 1%, що порівняно з темпами світового попиту на чорне золото.

Раніше на цьому тижні ціни на нафту різко знизилися на несподіване зростання запасів сировини в США. Також на динаміку цін вплинув виступ президента США Дональда Трампа, який відкинув подальшу ескалацію на Близькому Сході.

Також стало відомо, що в лютому Саудівська Аравія знизить ціни на нафту для країн Європи на $1,6-3,5 за барель.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net