Аналітика

Втрати світового туризму від коронавірусу можуть досягти $1 трлн

У рік сектор туризму генерує близько $1,7 трлн. Зараз спад в галузі становить 70%, і він триває.

Втрати світової індустрії туризму від пандемії коронавірусу можуть досягти $1 трлн за підсумками 2020 року, зараз вони становлять $600 млн. Про це сказав президент Всесвітнього туристичного форуму Булут Багчі, повідомляє Анадолу.

«Зараз економічні втрати в секторі туризму через спалах COVID-19 становлять $600 млн, до кінця року вони можуть досягти трильйона доларів. З огляду на швидкість, з якою поширюється вірус, і його вплив на туризм, роботу в цій сфері можуть втратити 50 млн осіб», — сказав Багчі.

Він додав, що в рік сектор туризму генерує близько $1,7 трлн. Зараз спад в галузі становить 70%, і він триває.

«Шістдесят галузей економіки прямо або побічно пов’язані з туризмом. Якщо порахувати всі сумарні втрати в цих сферах, збиток може досягти $5 трлн. Крім того, навіть якщо пандемія закінчиться, відновлення не буде швидким і легким», — додав Багчі.

На його думку, професіоналам у сфері туризму варто розраховувати на поліпшення ситуації в останньому кварталі 2020 року.

Як відомо, багато країн світу закрили кордони для в’їзду іноземців і перервали авіасполучення для запобігання поширенню коронавірусу. У результаті міжнародний туризм на багатьох напрямках практично зупинився.

Сьогодні стало відомо, що українцям заборонили подорожувати за кордон. Уряд з 24 березня закриває всі аеропорти, крім київського Борисполя, а також вводить заборону на туристичні поїздки за кордон.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net