Прогрес

Xiaomi створює розумну захисну маску з контролем повітря

У зв’язку з розвитком епідемії коронавірусу, захисні маски стали затребуваним товаром.

У деяких регіонах Китаю маска користується не тільки стійким попитом, але і вважається дефіцитним товаром. Вплинути на ситуацію мають намір інженери Xiaomi, які працюють над створенням «розумної» захисної маски, інформує Ukr.Media.

В даний час розробники Xiaomi зареєстрували патент на пристрій у Відомстві по патентах і товарних знаках США (USPTO), а сам пристрій знаходиться на етапі проекту. Згідно з документацією, засіб профілактики отримає спеціальний обчислювальний модуль. В цей модуль буде вмонтований процесор, пристрій для зберігання інформації, батарейний блок і передавач для обміну даними. Крім електронного наповнення, маска буде очищати повітря, що вдихається.

Завдяки наявності технологічного обладнання, маска зможе стежити за рівнем забрудненого повітря, вдихуваного користувачем. При цьому апаратура буде фіксувати, скільки часу людина перебувала у масці.

За рахунок того, що пристрій можна підключити до смартфона, спеціальний додаток буде відображати всю зібрану інформацію з урахуванням якості повітря в місці перебування користувача.

Відомо, що захисний пристрій зможе передавати інформацію не тільки про якість повітря в місті, але і про погоду. Новинка зможе виявляти порушення дихання і давати рекомендації, які дозволяють підтримати здоров’я користувача. Така можливість передбачена завдяки установці декількох датчиків здоров’я і гіроскопа. Вони будуть фіксувати процес дихання, розраховувати чи знаходиться користувач в русі і, беручи до уваги, яким повітрям дихає користувач, додаток розповість, наскільки ефективно маска справляється з забрудненням.

Сам пристрій і стандартний повітряний фільтр, будуть працювати від батареї. Поки немає інформації про початок виробництва і надходження маски в продаж. Також розробник не повідомляє, на яких ринках буде поширюватися новинка та скільки вона буде коштувати. Відомо, що звичайна медична маска не здатна захистити від інфекції коронавірусом. Це означає, що нова розробка від Xiaomi буде користуватися попитом у населення.

Враховуючи ситуацію з коронавірусом в Китаї і у світі, виробник не буде зацікавлений в затягуванні з реалізацією продукту.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net