Здоров’я

Як користуватися антисептиками, щоб не нашкодити шкірі

Варто знати, як правильно користуватися антисептичними засобами.

Антисептик посів важливе місце у наших сумочках і косметичках. Розповідаємо, як вибирати та застосовувати його без сухості та подразнення шкіри, інформує Ukr.Media.

Антисептики стали частиною нашого життя, ми нервуємо, коли їх немає під рукою, і намагаємося купити, якщо зустрічаємо в аптеці. Але, крім антибактеріального ефекту, отримуємо ще й сухість, подразнення та почервоніння шкіри. Як і у якому дозуванні його застосовувати без шкоди для здоров’я?

Антисептик — гарна альтернатива процедурі миття рук з милом і водою у ті миті, коли вона є недоступною. Але якщо є можливість, краще просто помийте руки, адже компоненти у складі засобу сушать шкіру у 3 рази сильніше, ніж звичайне мило.

Існує 2 типи антисептиків: на спиртовій та на водній основі. Обидва вони вбивають до 99 % мікробів і бактерій з будь-якої поверхні. Але важливо знати, як їх застосовувати.

Як часто можна застосовувати антисептики?

Сучасні антисептичні розчини потрібно використовувати мінімум раз на дві години, або після кожного контакту з грошима, поверхнями у громадському транспорті, ручками дверей, або після рукостискань. Візьміть за звичку кожні чотири години обробляти телефон, ручки сумочки та робочу поверхню, якщо змушені ходити до офісу.

Шкіра рук

Антисептики, що входять до складу гелів, спреїв і вологих серветок, одночасно з боротьбою з мікробами, вбивають і корисні бактерії. Навіть нетоксичний етиловий спирт за частого використання сушить і подразнює шкіру. Вибираючи антисептик для рук, читайте його склад і звертайте увагу на концентрацію спирту у ньому. Наприклад, у гелях для рук повинно бути не більше 68 % спирту, а парабенів — до 0,4 %. Вдома обов’язково користуйтеся кремами та масками для рук з антиоксидантами та жирною текстурою. Антиоксиданти виведуть зі шкіри токсини, а жири допоможуть наситити та відновити гідроліпідний баланс. Якщо раніше ви наносили на руки крем лише на ніч, зараз застосовуйте його після кожного миття. У шкіри величезний стрес і їй потрібна посилена турбота. Носіть креми з собою, але перед нанесенням і після нього обробляйте тюбики антисептиком.

Обличчя та очі

Не можна використовувати спиртові лосьйони на все обличчя — лише локально на запальні елементи. Ніжна шкіра обличчя відповість подразненням, сухістю і висипом.

Догляд за шкірою

Навіть якщо у складі засобу немає спирту, він все одно сушить шкіру і слизову, звичайно, набагато менше за спиртовий аналог, але все ж таки. Та й обличчя і слизову не можна порівнювати зі шкірою рук. Тому посилений догляд є обов’язковим. Користуйтеся термальною водою, зробіть акцент на зволожувальних масках і кремах. Придбайте спеціальні краплі для очей і носа, які рятують від сухості та подразнення. Якщо раніше ви робили одну маску на тиждень, тепер наносьте її двічі або тричі. Пийте більше води! Зволоження зсередини — краще рішення і план порятунку. До того ж, самоізоляція закінчиться, а корисна звичка залишиться з вами назавжди.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net