Здоров’я

Яка шкідлива їжа може позитивно впливати на здоров’я людини

Як згущене молоко і морозиво можуть принести користь.

Багато людей просто обожнюють такі смаколики, як морозиво, згущене молоко, жувальну гумку та інше. Проте вважається, що ці продукти харчування вкрай шкідливі для здоров’я людини і ніякої користі йому не несуть. Насправді ж не варто відмовлятися зовсім від ласощів. Деяким з них варто дати другий шанс і переглянути свою думку, інформує Ukr.Media.

Морозиво

Йдеться не про будь-яке морозиво, а виключно про натуральне, яке не містить шкідливі замінники, топінг і рослинні жири. До таких відноситься, наприклад, пломбір. Але перш ніж купувати таке морозиво, варто ознайомитися з його складом на упаковці і довіряти тільки перевіреним виробникам. Правильне морозиво містить у своєму складі кальцій, а також фосфор завдяки молочним продуктам. Це означає, що воно здатне підтримувати здоров’я кісток. Мало того, молоко ще володіє розслаблюючим і заспокійливим ефектом. Так що пломбір можна собі дозволити час від часу їсти.

Згущене молоко

Перед тим, як купувати те чи інше згущене молоко для кави, млинців або тортів, слід вивчити упаковку і компоненти, з яких воно складається. Якщо серед інгредієнтів знайдені рослинні жири, тоді купувати таке згущене молоко не варто. Адже справжнє згущене молоко складається з молока, а також цукру. Крім того, не потрібно вживати в день більше двох чайних ложок. Цього достатньо для того, щоб підтримувати нормальний рівень кальцію в організмі.

Пальмова олія

Перероблену пальмову олію дуже часто додають у всіляку випічку, а також солодощі, кондитерські вироби. І всі лікарі в один голос твердять про те, що вона вкрай шкідлива для здоров’я людини, тому слід відмовитися від її вживання. А ось натуральну олію холодного віджиму можна без остраху вживати в їжу, додавати в салати, випічку та іншу їжу. У такій пальмовій олії містяться такі речовини, які здатні знижувати ризик захворювання мозку, а також інсульт. Крім того, в пальмовій олії є знаменитий вітамін молодості — вітамін А, який дуже корисний для шкіри, волосся, нігтів та зору.

Сало

Багато хто впевнений у тому, що сало шкодить здоров’ю людини. Проте насправді ця думка помилкова. Навіть дієтологи рекомендують вживати цей продукт харчування в кількості 20-23 грамів. Адже така доза здатна знижувати рівень шкідливого холестерину в крові, як це не дивно. Крім того, сало містить у своєму складі вітаміни Д, А, У, а також арахідонову кислоту, що вкрай корисні для здоров’я людини. Все, що потрібно — це просто дотримуватися норми і не вживати сало без мірно.

Жувальна гумка

Коли людина жує жувальну гумку, то у неї починає активно виділятися слина. Саме вона і бореться з нальотом на зубах. Але тут важливо дотримуватися деяких правил. По-перше, жувальну гумку слід купувати виключно без цукру. А по-друге, жувати її можна не більше десяти хвилин, а потім викинути.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net