Аналітика

Які фрази не слід казати начальству щоб не позбавити себе кар’єри

Не все можна казати!

Робота є однією з найважливіших складових життя будь-якої людини: заробіток дозволяє нам мати той рівень життя, до якого ми прагнемо, інформує Ukr.Media.

З цієї причини кожна поважаюча себе людина стежить за своїм іміджем і репутацією: за роки ідеальної служби людина стає, без перебільшення незамінним співробітником.

Однак на роботі важливо слідкувати не лише за своїми діями, але і за мовою: деякі слова, кинуті в емоційному пориві, можуть вартувати вам кар’єри, попри попередні заслуги.

Ці 3 фрази не варто вживати в розмові з начальством:

«Доручіть це комусь іншому»

Якщо бос вибрав саме вас виконавцем якоїсь конкретної задачі, то це означає, що ви впораєтеся з нею краще, ніж всі інші.

Навіть якщо ви завалені іншими справами, не варто ризикувати репутацією. Просто ненав’язливо нагадайте про всі свої проєкти і запитайте, на що варто звернути увагу в цей момент.

«Звільнюся»

Цю фразу варто вимовляти лише у тому разі, якщо ви дійсно вирішили припинити роботу в цій компанії. Пам’ятайте, що шантаж у такій ситуації може спрацювати лише один раз — і то за умови, що вам немає рівних у своїй сфері.

«Я піду додому після обіду, бо я все виконав»

Якщо вам терміново потрібно додому, то просто відпросіться. Не говоріть про те, що шеф дає вам занадто мало роботи: наступного разу ви отримаєте у 2-3 рази більше.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net