Здоров’я

Які хвороби викликає тривалий озноб

холодПостійне відчуття холоду може свідчити про серйозні порушення в роботі організму. Щоб не запустити небезпечну хворобу, людям, які ніколи не можуть до кінця зігрітися, слід пройти повне обстеження і виявити причину цього, інформує Ukr.Media.

Найпоширенішими станами, при яких людина мерзне, є:

Анемія

Якщо крім почуття холоду, крижаних рук і ніг, у людини часто паморочиться голова, вона швидко стомлюється і страждає задишкою, то це вказує на анемію. Подібне захворювання може бути наслідком інших проблем зі здоров’ям, серед яких рак крові, дефіцит заліза, порушення роботи нирок, проблеми на генному рівні, інфекційні захворювання.

Низький кров’яний тиск

Часто мерзнуть люди, у яких спостерігається знижений тиск — гіпотонія. При цьому стані кров менше циркулює по тілу, а значить, не доставляє в кінцівки та інші частини тіла необхідний обсяг кисню.

Феномен Рейно

Цей стан характеризується серйозним звуженням кровоносних судин в руках, ногах і на обличчі. Проблему можуть провокувати різні фактори, такі як вовчак або синдром зап’ястного каналу. Крім того, феномен Рейно може бути одним з побічних ефектів приймання деяких ліків або виникати у людей, які проживають в регіонах з вкрай низькою температурою повітря.

Порушення роботи щитоподібної залози

Коли з тих чи інших причин щитовидка не виробляє необхідну кількість гормонів, людина відчуває постійний холод. Більш того може бути присутні постійна втома, сухість шкіри і запори. Щоб поставити правильний діагноз і почати лікування, необхідно звернутися до ендокринолога.

Стрес

Холодні руки і ноги можуть бути у тих, хто переживає сильний стрес. Цей стан є проявом захисної реакції організму, коли він переганяє кров до тих частин тіла, яким вона більше необхідна в цей момент для збереження життя.

Анорексія

Тривале голодування і нестача необхідних поживних речовин, призводять до зниження артеріального тиску і уповільнення метаболізму. З цієї причини людина з анорексією не може зігрітися.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net