Men's & Women's

Яким чином яблучна шарлотка може нашкодити жінкам

яблокоЯблучна шарлотка не лише смачна, але й шкідлива для здоров’я.

Багато господинь полюбляють пекти запашну шарлотку з яблуками. Однак чи замислювалися ми, наскільки така випічка корисна для здоров’я? У нас погані новини для представниць прекрасної статі, які вважають себе ласунками: шарлотка вкрай шкідлива для організму, особливо жіночого. Винен у всьому глютен, інформує Ukr.Media.

Це натуральний білок, який входить до складу пшениці, жита, ячменю і взагалі цілого ряду злакових. Зокрема, високий рівень глютену міститься у макаронах, пиві та випічці. Чим саме він такий небезпечний? Річ у тому, що глютен буквально склеює між собою інші білки під час потрапляння у кишківник. У результаті пошкоджуються його стінки. Більше того: глютен вкрай негативно впливає на роботу печінки, серця і головного мозку.

Про шкоду глютену детально писали фахівці з Гарварда восени 2017 року. Дослідники стверджують, що цей білок небезпечний абсолютно для усіх і краще відмовитися від його надмірного вживання. Особливо шкідливим є глютен для майбутніх мам, кажуть своїм гарвардським колегам данські вчені Жюлі Антворскофф, Петра Фундова і Давид Фунда.

У 2016 році вони провели масштабне дослідження, під час якого довели ефективність і користь безглютенової дієти. Зокрема, з’ясувалося, що вона допомагає запобігти діабету. А ось якщо не дотримуватися безглютенової дієти під час вагітності, можна заробити безліч небезпечних захворювань. Наприклад, целіакію. Це хвороба, пов’язана з порушенням процесу травлення через пошкодження ворсинок тонкої кишки. Тонку кишку травмують саме ті продукти, що містять глютен. Целіакія може спровокувати передчасні пологи, викидні, пошкодження плаценти, а також вона уповільнює набір ваги в організмі малюка. У результаті немовля ризикує народитися дуже худим і слабким.

Нарешті, шарлотка, як і будь-яка випічка, негативно позначається на жіночій фігурі: якщо часто їсти улюблений пиріг, можна швидко погладшати. Річ у тім, що у Шарлотці містяться швидкі вуглеводи, які сприяють відкладенню жиру. Інститут медицини Національної академії здоров’я США у 2010 році опублікував дослідження, у якому приділялася велика увага процесу засвоєння калорій жіночим організмом.

Звичайно, не обов’язково відмовлятися від шарлотки зовсім: достатньо просто не готувати її постійно. Один-два рази на місяць цілком можна дозволити собі поласувати улюбленим яблучним пирогом. Головне, не перестаратися: надмірна тяга до солодкого призведе до негативних наслідків.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net