Прогрес

Японці презентували безпілотний електротрактор майбутнього

Трактор з штучним інтелектом сам приймає рішення коли йому виїжджати поле і що робити.

Японська фірма Kubota, яка випускає сільгосптехніку, продемонстрували свою нову розробку. Мова йде про безпілотний електротрактор під назвою X Tractor cross. Поки це всього лише концепт-кар, що володіє футуристичним зовнішнім виглядом, інформує Ukr.Media.

Слід підкреслити, що трактор має систему автопілота, а ще датчики, камери та супутникову навігацію. Водночас на його даху є сонячна панель, а заряджається він від літій-іонних батарей. Kubota X Tractor cross також оснащується чотирма гусеничними траками, що мають незалежні електричні, двигун-колеса, та підвіскою, здатною змінювати кліренс.

Представлена модель концептуального трактора може самостійно переміщатися по полях і рисових плантацій. Техніка здатна в автоматичному режимі контролювати 10 факторів, зокрема, погоду, темпи росту культур і багато іншого.

Kubota X Tractor cross навіть здатний самостійно визначати терміни виконання певних завдань.

Інформації про терміни початку серійного виробництва та ціну такого трактора поки ще немає. Цілком ймовірно, що такий роботрактор може залишитися на стадії концепту, втім, з огляду на темпи розвитку сільськогосподарської техніки, це малоймовірно.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net