Соціум

З березня в світі від COVID-19 померли 366 журналістів

У світі з березня від коронавірусу померли, щонайменше, 366 журналістів у 47 країнах. Про це повідомляє Press Emblem Campaign.

«Щонайменше, 366 журналістів із 47 країн померли від коронавірусу з початку березня. Крім того, з січня з різних причин були вбиті 54 журналісти. Загальна кількість загиблих журналістів цьогоріч понад 400», — заявив генсек PEC Блез Лемпен.

Різке збільшення смертності серед співробітників ЗМІ через пандемію останнім часом фіксується в Індії, пояснив Лемпен.

У той же час, за два місяці, з 1 липня до початку вересня, кількість померлих від коронавірусу журналістів подвоїлася.

При цьому загалом пандемія забрала життя 205 журналістів у країнах Латинської Америки, 90 — в Азії, 28 — в Європі, 22 — в Африці і 21 — в Північній Америці. Найбільше журналістів померло в Перу — 82, далі йдуть Еквадор — 40 журналістів, Індія- 36, Бангладеш — 31 Мексика — 26, в США — 20, Бразилія — ​​19 і Пакистан — 10, Болівія, Великобританія і Нігерія — по вісім журналістів.

В організації підкреслюють, що фактична цифра жертв серед журналістів від коронавірусу вища, оскільки деякі країни не повідомляють про їхню смерть.

Нагадаємо, що раніше Україна відновила антирекорд смертності від COVID-19. За останні 24 години найбільше хворих виявили в Тернопільській області, Києві, Одеській області та Харківської області.